Over ons

“Met passie en aandacht planten telen die je zelf in je tuin wilt hebben.”

Van der Sar Plants

Van der Sar Plants is opgericht door Henk van der Sar. Henk komt uit een tuindersfamilie en startte zijn carrière in het onderwijs. Toch bleef het tuindersleven hem trekken en in 1998 kocht hij, naar eigen zeggen,  een hobbytuin, waarvan hij op 2000 m2 Geraniumbakken en Vuurdoorns teelde. Twee jaar later breidde hij het teeltoppervlakte uit en richtte hij zich fulltime op de teelt van geraniumbakken en vuurdoorns.

In 2004 werd de eerste kas gebouwd en in 2008 werd op de overige oppervlakte een betonvloer aangelegd. Het assortiment is in deze tijd sterk uitgebreid en zo werd de Pioenroos één van de belangrijkste teelten van het bedrijf. Ook de kinderen van Henk, Bas en Marianne, gingen aan de slag in de tuin en zo is Van der Sar Plants een echt familiebedrijf geworden.

Nadat Bas van der Sar in 2015 is toegetreden tot de firma, werd er gezocht naar uitbreiding van de onderneming. Deze uitbreiding is gevonden door de aanschaf van een locatie in Oosteind (Brabant), waardoor de productiemogelijkheden een stuk groter zijn geworden. Van der Sar Plants is nu een sterk familiebedrijf met een oppervlakte van 5 hectare. Met veel enthousiasme en grote inzet worden er duurzaam kwalitatief hoogwaardige planten geteeld en verkocht.